Belgische Herder Club Nederland - Logo

Herplaatsers Belgische herder

 

   Ter herplaatsing aangeboden:

Wij zoeken een nieuw huis voor Rasto. Rasto zit op dit moment in de opvang bij een gedragstherapeut.

Naam: Rasto
Ras: Groenendaeler, stamboom
Geslacht: reu, gecastreerd
Geboortedatum: 24 februari 2018

Rasto is een energieke hond, die graag dingen onderneemt. Binnenshuis is Rasto een perfecte hond. Hij is gehoorzaam, vindt iedereen leuk en is dol op knuffelen. Hij is wel waaks, maar blaft niet overdreven veel. Rasto kan goed alleen blijven en sloopt niet. Hij is een bench gewend, maar die staat momenteel bijna altijd open.
Buitenshuis zorgt de opwinding van Rasto soms voor problemen. Door zijn opwinding is het voor hem moeilijk om rustig contact te maken met andere honden. In het bos zorgen mountainbikers voor veel opwinding. Als je de opwinding van Rasto te hoog laat oplopen, of hem op zo’n moment lichamelijk bestraft, kan hij om zich heen gaan happen.
Rasto is door zijn eerste eigenaren met harde hand opgevoed. Zij hebben vanaf de puppytijd Rasto’s interesse in andere mensen en honden hard afgestraft, waardoor zijn opwinding in die situaties alleen maar groter is geworden. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat Rasto vanuit die opgekropte opwinding agressie is gaan vertonen naar mensen.
Na een aantal bijtincidenten wilden de eerste eigenaren van Rasto hem in laten slapen, gelukkig waren ze na lang aandringen bereid om hem aan ons af te staan.Door Rasto liefdevol, rustig en consequent tegemoet te treden en hem de mogelijkheid te geven zijn energie kwijt te kunnen,  hebben we al heel veel vooruitgang geboekt met zijn gedrag.  
Hij is gek op mantrailing en detectiewerk.  Op dit moment kunnen we op ruime afstand andere honden (en katten) passeren, terwijl we Rasto belonen voor rustig gedrag. Agressie naar mensen is het afgelopen jaar niet meer voorgekomen, vandaar dat we het tijd vinden om een nieuwe eigenaar te zoeken voor Rasto.

Wat zoeken we voor Rasto:

Iemand zonder kleine kinderen die de tijd en zin heeft om actief met Rasto bezig te zijn en die snapt dat de harde hand geen goede manier is om een hond op te voeden en bij Rasto zelfs averechts kan werken.
Iemand die bereid is om met onze begeleiding verder met Rasto te werken aan het voorkomen van overmatige opwinding.

                                                                        *********************************

Fos, Don't be Cruel of Dark Brightness.
Een reu van 5 jaar,  14 juli jl gecastreerd.
Hij is een Belgische herder, een Groenendaeler.

Ivm persoonlijke omstandigheden van mij en het pittige karakter van Fos gaat het uitlaten van Fos me steeds moeizamer af.
Zijn pittige karakter heeft hij naar andere honden en omdat ik minder stabiel ben ziet Fos het als zijn taak om mij te beschermen, naar wat voor hem logisch is alle enge honden.
Helaas zal ik nu uiteindelijk toch op zoek moeten gaan naar een nieuw,  liefdevol baasje voor mijn maatje. Fos is in huis echt een schat van een hond, echt een maatje uit duizenden. Hij wil en kan enorm goed leren en werken. 
Ik ben op zoek naar een baasje die positief met hem bezig zal gaan.
Graag leg ik bij interesse persoonlijk meer uit over Fos.

Bij interesse is mijn emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   BHCN herplaatsing

********************************************************