Belgische Herder Club Nederland - Logo

Herplaatsers Belgische herder

 

Nieuw baasje gezocht

 Bregje (26 mei 2021) vindt de wereld ingewikkeld.

Wat de vorige eigenaars vertelden was, dat ze thuis snel overprikkeld kon raken. Dat uitte zich o.a. in de stofzuiger aanvallen, achter vogels en katten aanjagen en in de tuin blaffen naar de geluiden om haar heen. Buiten de veilige thuisomgeving was ze wat nerveus en zocht ze steun bij haar mensen of toonde ze uitvalgedrag naar andere honden, fietsers en auto’s.
Vorige zomer was ze drie weken hier. Ik heb met haar getraind, volgens een vriendelijke maar duidelijke methode en zelfs de angst voor de auto nam langzamerhand af. Leuke uitstapjes gemaakt en veel uitdagingen aangegaan samen met een gedragsdeskundige. Ontspannen en met een duidelijke methode ging ze weer naar huis. In huis was ze super lief en aanhankelijk. Kreeg ik terug. Sliep liefst op je voeten. Maar, met 1,5 jaar in haar tweede puberteit, ging visite steeds meer problemen opleveren en het vertrouwen verdween.
Dus kwam ze terug. Ze snapt de hondentaal en paste zich weer naadloos aan. Met moeder en zus kan ze het uitstekend vinden maar ook de werkende Border Collies van mijn man vindt ze leuk. Tot op een dag totaal onverwacht twee werklui in de kamer stonden. Ze ging totaal uit haar panty. Blaffen en grommen, lip optrekken, tanden bloot. Angst agressie volgens het boekje. Natuurlijk heb ik haar veilig in een andere kamer gezet. Maar hier moesten we wel wat mee.
Samen met de gedragsdeskundige een manier geoefend om visite te ontvangen en dat gaat steeds beter. Vaak ligt ze tussen mijn man en mij op de grond te slapen. Lekker veilig.
Speuren is haar lust en haar leven. Bij Nella van Speurtraining Friesland hebben we het traject “Speuren naar zelfvertrouwen” gedaan. Dat was leuk, leerzaam en ze is daardoor enorm gegroeid.
Met gedragsdeskundige Hermina doen we de lessen op straat, in het dorp en met andere honden, alsook wandelen zonder trekken. Ze is leergierig en heeft een enorme “will to please”. Auto’s en fietsers vormen nu geen trigger meer. Maar een loslopende hond die recht op haar afkomt, daar vindt ze wat van.
Ze loopt in het bos altijd aan de lange 8-meter lijn. Dat is ze gewend, ze kan dan heerlijk snuffelen en ik kan haar op tijd terugroepen als ze een geur in haar neus krijgt.
Haar nieuwe plek moet wel aan wat eisen voldoen, om teleurstellingen bij beide partijen te voorkomen. Geen kinderen, niet te veel prikkels, rustige omgeving, ervaren mensen met geduld, verstand van hondentaal en feeling voor gevoelige honden. Een oudere, stabiele hond is een pré.
Tot die tijd blijft ze hier. En gaan we er samen op uit om de buitenwereld weer te veroveren. Vreedzaam, dat wel.

  Bregje_001.jpg 

Interesse?
Margreeth Jongenelen
0655172949
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

***********************************************

Goede dag. Ik wil vragen of jullie een lief baasje weten voor onze lieve mechelse herder.ze heet chica en is 4 jaar oud.ze is elk jaar ingeënt en jaarlijks laten we haar na kijken bij de dierenarts. Ze kan niet bij katten en bij andere honden weten we niet want ze is dat niet gewend.ze kent alle commando's.zoals zit,af,naast,links en rechts lopen,vooruit.waarom we een nieuw baasje voor chica zoeken is omdat mijn dochter op zich zelf is gaan wonen en ik geen kracht heb in mijn handen om chica de beweging te geven die ze nodig heeft.wat ze echt nodig heeft.ik hoop dat jullie ons kunnen/willen helpen.mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.je kunt me berijken onder telefoonnummer 06-19442274 of mijn mailadres mocht ik de telefoon niet kunnen opnemen i.v.m mijn werk.
Met vriendelijke groet,
Sabina van Stiphout

****************************************
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   BHCN herplaatsing

***********************************